Eerste contact

Eerste contact

 

Nadat u het overlijden bij ons gemeld heeft komen wij op het afgesproken tijdstip naar u toe. Afhankelijk van het moment van overlijden is dat dezelfde dag, maar soms ook de dag erna. 

 

Wat moet er als eerste geregeld worden?

Regelmatig zijn we een ‘bekend’ gezicht voor de familie, maar soms ook niet. Daarom nemen we graag eerst de tijd om elkaar een beetje te leren kennen. In dat gesprek horen we vaak al of er uitvaartwensen bekend zijn of juist nog niet. In overleg met u bespreken we wat als eerste geregeld moet worden. Vaak is dat de laatste verzorging van het lichaam en de opbaring. We overleggen wie van u daar eventueel bij wil helpen of aanwezig zijn. We leggen kleding en verzorgingsspullen klaar en als er sprake is van opbaren in een kist wordt deze uitgezocht. En wanneer de opbaring niet thuis plaatsvindt wordt de opbaarlocatie besproken en gereserveerd. 

 

Plannen dag van de uitvaart

Wanneer de verzorging, opbaring of eventueel het overbrengen naar de opbaarlocatie heeft plaatsgevonden gaan we meestal nog even met elkaar in gesprek. Wij vertellen u over wat er de komende dagen geregeld moet worden en wat wij daarin voor u kunnen betekenen. In grote lijnen bespreken we de planning van wat er de volgende dagen gedaan moet worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de tijd die beschikbaar is tot aan de dag van de uitvaart, uw wensen en het tempo waarin u alles wilt regelen. 

Als eerste zullen wij voor u contact opnemen met de uitvaartlocatie(s) en de personen die nodig zijn voor de uitvaart. Soms lukt het niet om locaties en personen goed op elkaar afgestemd te krijgen. In dat geval gaan wij in overleg met u op zoek naar een ander tijdstip of andere uitvaartlocatie

 

Voorbereiding van de uitvaart

Het tempo waarin alles geregeld moet worden is vooral afhankelijk van wanneer de uitvaart gaat plaatsvinden. Als eerste zal de kennisgeving van overlijden en de uitnodiging voor de uitvaart besproken worden. Afhankelijk van uw wensen ondersteunen wij u bij het opstellen van de tekst en het ontwerp van de rouwkaart. Soms wordt de kaart dezelfde dag gedrukt en verstuurd, als er voldoende tijd beschikbaar is kan dit ook op de volgende dag. Zo heeft u meer tijd om er rustig over na te denken en de enveloppen te schrijven. Indien gewenst kunnen wij ook de plaatsing van een advertentie voor u regelen.

Nadat de rouwkaart en advertentie geregeld zijn komt er meestal een beetje rust. Daarna begeleiden wij u bij het voorbereiden van de dag van de uitvaart. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Wij stellen een draaiboek voor u op met in grote lijnen de planning van de dag van de uitvaart en de onderwerpen die we de komende dagen met u gaan bespreken. 

 

De puntjes op de i

Dagelijks passen wij het draaiboek aan op gemaakte afspraken zodat op uiterlijk de dag voor de uitvaart het draaiboek definitief is. Wij bewaken voor u of alles volgens afspraak geregeld is. Elke dag kunt u rekenen op onze ondersteuning, wij komen bij u langs of zijn op afroep voor u beschikbaar. Zoals u het wilt. In ons laatste contact voor de dag van de uitvaart nemen wij het draaiboek nog eenmaal met u door en zetten we met elkaar de puntjes op de i. 

In de volgende stap leest u meer over wat de laatste verzorging inhoudt. 

Contact met Koolhof Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!