Condoleance

Condoleance

 

Condoleance wordt ook wel condoleren genoemd en betekent letterlijk het betonen van medeleven na het overlijden van een persoon. Er kan zowel schriftelijk als persoonlijk steunbetuiging aan de nabestaanden worden getoond. Dit is mede afhankelijk van de wensen van of je relatie tot de overledene of de nabestaanden. 

 

Condoleance Deventer

Op de dag van de begrafenis of crematie is er vaak de gelegenheid het condoleanceregister te tekenen. In het condoleanceboek kunnen persoonlijke gegevens worden achtergelaten en vaak is er ook ruimte voor een persoonlijke boodschap. Zo kunnen de nabestaanden zien wie op de uitvaart aanwezig was en eventueel een dankbetuiging sturen. 
 

Herinneringskaartjes

In plaats van het condoleanceboek kan er ook gekozen worden voor herinneringskaartjes. Deze worden meegestuurd met de rouwkaart of liggen klaar op de afscheidslocatie. De kaartjes kunnen thuis of op de afscheidslocatie worden geschreven en bieden de mogelijkheid om in alle rust de juiste woorden te schrijven. Ze kunnen op de dag van de uitvaart worden meegenomen of naar de nabestaanden worden gestuurd. 
 

Condoleancekaartje

Ook een kaartje sturen met een persoonlijke tekst om te condoleren behoort tot de mogelijkheden. Meestal wordt dit gedaan wanneer iemand de overledene of de nabestaande iets minder goed kent. Medeleven uit onverwachte hoek wordt door nabestaanden vaak zeer op prijs gesteld! 
 

Online condoleren

Een moderne manier van condoleren is via een online condoleanceregister. Vaak wordt hier gebruik van gemaakt door mensen uit het netwerk van de overledene, maar ook mensen uit het netwerk van de nabestaanden laten er persoonlijke berichten op achter. De online berichten vormen tezamen een monument van de overledene en zijn vaak erg waardevol voor nabestaanden. Op de website van Koolhof Uitvaartvaartverzorging bieden wij de mogelijkheid van een gedenkpagina aan. 

 

Persoonlijke condoleance Deventer

Voor mensen die dichterbij bij de overledene of de nabestaanden staan wordt vaak gelegenheid tot persoonlijk condoleren gegeven. Soms is dit een apart moment voor de dag van de uitvaart. Meestal is er ook de mogelijkheid om afscheid te nemen van de overledene. Daarnaast is er gelegenheid tot condoleren op de dag van de uitvaart. Met name de mensen die ook de afscheidsbijeenkomst bijwonen maken hiervan gebruik. Ook is er gelegenheid om wat uitgebreider met elkaar na te praten. Aan familie of vrienden wordt soms ook de gelegenheid gegeven om de nabestaanden en overledene in de dagen voorafgaand aan de uitvaart in de eigen omgeving te bezoeken.

 

Voor welke condoleance kies ik?

Kies voor de manier die het beste bij u past, er bestaat geen goed of fout. Voor nabestaanden is het van grote waarde dat er medeleven wordt getoond, het zal hen helpen in hun rouwverwerking na de uitvaart. Wilt u meer lezen over de ervaringen met Koolhof Uitvaartvaartverzorging? Bekijk dan onze ervaringen pagina

 

In de volgende stap leest u meer over het voorbereiden van de plechtigheid
 

Contact met Koolhof Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!