Stap voor stap

Afscheid nemen met zorg en aandacht

Wie men liefheeft, moet men eens loslaten. Dat is moeilijk, pijnlijk, maar onvermijdelijk. Juist daarom is het belangrijk om echt en oprecht afscheid te kunnen nemen. Samen met u geven wij stap voor stap vorm aan het afscheid. De praktische zaken hoeven echt niet allemaal tijdens de eerste afspraak geregeld te worden. Daar nemen wij het liefst met u de tijd voor.

 

Wat te regelen bij een uitvaart

Wanneer je geconfronteerd wordt met de dood moet er veel geregeld worden. Gelukkig hebben de meeste mensen er weinig ervaring mee. Soms zijn uitvaartwensen bekend en anders vertellen wij u over wat er allemaal geregeld moet worden en wat er mogelijk is. Samen zoeken we naar het afscheid dat past bij de overledene en bij de nabestaanden. Voor ons is er niet een standaard manier, alles is bespreekbaar!

Wij staan dag en nacht voor u klaar om u stap-voor-stap te ondersteunen bij het regelen van een waardige uitvaart. Wilt u meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact op met Koolhof Uitvaartverzorging.

Bekijken

Uitvaartwensen

Nadenken over je uitvaart is niet zo vanzelfsprekend, toch kan het prettig en geruststellend zijn je wensen te bespreken. 

Bekijken

Overlijden melden

Er is geen tijdsduur waarbinnen een overlijden gemeld moet worden, wel moet de uitvaart op uiterlijk de 6e werkdag na overlijden plaatsvinden.

Bekijken

Eerste contact

In onze eerste ontmoeting nemen we graag eerst de tijd om elkaar een beetje te leren kennen. We luisteren naar uw wensen en beantwoorden uw vragen.

Bekijken

Laatste verzorging

Na het overlijden vindt meestal als eerste de ‘laatste verzorging’ plaats. Uw dierbare wordt voor het laatst met zorg gewassen, aangekleed en verzorgd.

Bekijken

Opbaring

Na de laatste verzorging wordt de plek gekozen waar uw dierbare de dagen tot aan de uitvaart zal verblijven. Dat kan thuis, maar ook op een andere locatie. 

Bekijken

Kist | Mand | Wade

Op het moment van begraven of cremeren moet volgens de wet het lichaam van een overledene ‘omhuld’ zijn, dit kan door een kist, mand of wade.

Bekijken

Kennisgeving

Met een rouwkaart, advertentie in een krant of bericht op social media wordt het overlijden bekend gemaakt en dient als uitnodiging voor het afscheid. 

Bekijken

Vervoer

Op het gebied van vervoer zijn er naast de traditionele rouwauto veel alternatieven; de laatste rit mag zelfs in de eigen auto plaatsvinden. 

Bekijken

Condoleance

Wie wilt u de gelegeneheid geven om afscheid te nemen van uw dierbare en hun deelnemeing aan u te betuigen? Welke manier past het bij bij u?

Bekijken

Plechtigheid

Hoe wilt u het leven van uw dierbare tot uitdrukking laten komen? Formeel of juist informeel? Wat is een geschikte locatie? Wie zijn er bij aanwezig? 

Bekijken

Begraven | Cremeren

Heeft u wel eens nagedacht over begraven of cremeren? Religie, kosten, persoonlijke voorkeur, wens van nabestaanden spelen een rol in de keuze. 

Bekijken

Na de uitvaart

Ook na de uitvaart komen wij graag nog eens bij u langs om te horen hoe het met u gaat en of wij nog iets voor u kunnen betekenen. 

Contact met Koolhof Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!