Stap voor stap

Afscheid nemen met zorg en aandacht

Wie men liefheeft, moet men eens loslaten. Dat is moeilijk, pijnlijk, maar onvermijdelijk. Juist daarom is het belangrijk om echt en oprecht afscheid te kunnen nemen. Samen met u geven wij stap voor stap vorm aan het afscheid. De praktische zaken hoeven echt niet allemaal tijdens de eerste afspraak geregeld te worden. Daar nemen wij het liefst met u de tijd voor. 

Na het in kaart brengen van uw uitvaartwensen vertellen wij u over wat er allemaal geregeld moet worden en wat er mogelijk is.

 

Wat te regelen bij een uitvaart

Wanneer je geconfronteerd wordt met de dood moet er veel geregeld worden. Gelukkig hebben de meeste mensen er weinig ervaring mee. Daarom staan wij dag en nacht voor u klaar om u stap-voor-stap te ondersteunen bij het regelen van een waardige uitvaart. Voor ons is er niet een standaard manier, alles is bespreekbaar en wij vertellen u wat mogelijk is. Neem vrijblijvend contact op met Koolhof Uitvaartzorg

Bekijken

Uitvaartwensen

Het is niet zo vanzelfsprekend om over je eigen uitvaart na te denken. Toch kan het prettig en geruststellend zijn om één en ander te bespreken. 

Bekijken

Overlijden melden

Bent u op zoek naar een op maat verzorgde uitvaart in Deventer? Koolhof Uitvaart staat 24 uur per dag voor u klaar. 

Bekijken

Eerste contact

In onze eerste ontmoeting na een melding van overlijden nemen we de tijd voor kennismaking en staat verder in het teken van luisteren, vragen en antwoorden.

Bekijken

Laatste verzorging

Na het overlijden vindt meestal als eerste de ‘laatste verzorging’ plaats. Uw dierbare wordt voor het laatst met zorg gewassen, aangekleed en verzorgd.

Bekijken

Opbaring

Na de laatste verzorging wordt de plek gekozen waar uw dierbare de dagen tot aan de uitvaart zal verblijven. Dat kan thuis, maar ook op een andere locatie. 

Bekijken

Kist | Mand | Wade

Volgens de wet moet het lichaam ‘omhuld’ zijn bij begraven of cremeren. Dat kan een kist zijn, maar er kan ook gekozen worden voor een mand of wade.

Bekijken

Kennisgeving

Een zelf ontworpen rouwkaart, familiebericht in een krant of vermelding op social media kan worden gebruikt om kennis te geven van het overlijden.

Bekijken

Vervoer

Op het gebied van vervoer zijn er naast de traditionele rouwauto veel alternatieven; de laatste rit mag zelfs in de eigen auto plaatsvinden. 

Bekijken

Condoleance

Wie wilt u de gelegeneheid geven om afscheid te nemen van uw dierbare en hun deelnemeing aan u te betuigen? Welke manier past het bij bij u?

Bekijken

Plechtigheid

Hoe wilt u het leven van uw dierbare tot uitdrukking laten komen? Formeel of juist informeel? Wat is een geschikte locatie? Wie zijn er bij aanwezig? 

Bekijken

Begraven | Cremeren

Bijna iedereen heeft er wel eens nagedacht over begraven of cremeren. Religie, kosten, persoonlijke voorkeur, wens van nabestaanden spelen van een rol in de keuze. 

Bekijken

Na de uitvaart

Ook na de uitvaart komen wij graag nog eens bij u langs om te horen hoe het met u gaat en of wij nog iets voor u kunnen betekenen. 

Contact met Koolhof Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!