Overlijden melden

Overlijden melden

 

Bent u op zoek naar een op maat verzorgde uitvaart in Deventer? Koolhof Uitvaart staat 24 uur per dag voor u klaar. Er is geen tijdsduur vastgelegd waarbinnen het melden van een overlijden moet plaatsvinden. Het enige wat vaststaat is dat een uitvaart moet plaatsvinden op uiterlijk de zesde werkdag na overlijden. 
 

Wanneer een overlijden melden

In ons eerste contact stellen wij u een aantal praktische vragen. Onder andere of de verzorging van de overledene nog moet plaatsvinden, of u wilt helpen bij de laatste verzorging, waar u wilt dat uw dierbare wordt opgebaard en of dit op bed of in de kist zal zijn. Daarna spreken wij af wanneer wij naar u toe komen. Dat hoeft niet altijd direct, maar op het moment dat u dat wilt. We maken een afspraak voor diezelfde dag, maar soms ook voor de volgende dag. U bepaalt het tempo en wij passen ons daarop aan.
 

Waar moet je rekening mee houden?

Het belangrijkste waar we rekening mee houden zijn de wensen van de overledene. Zijn die bij u bekend? Of weet u of ze ergens zijn vastgelegd? Als de uitvaartwensen bekend zijn vormen ze de basis voor onze begeleiding en nemen we deze als uitgangspunt in ons eerste contact. Verder is het goed om bij het melden van een overlijden alvast de polis van de eventuele uitvaartverzekering op te zoeken. Wij zullen u vragen of er een verzekering is en hoe u verzekerd bent. In overleg met u kan er contact opgenomen met de verzekeraar om uit te zoeken wat de waarde en de mogelijkheden van de polis zijn. Koolhof Uitvaartzorg ondersteunt graag in deze fase. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij snel in kaart brengen welke mogelijkheden er zijn, bij het melden van een overlijden in Deventer. 
 

Wat moet er geregeld worden na een overlijden in Deventer?

Veel instanties moeten geïnformeerd worden over het overlijden. Wij kunnen voor de aangifte van overlijden verzorgen bij de gemeente. Het overlijden wordt dan geregistreerd in het overlijdensregister en ontvangt u de akte van overlijden. Instanties als Sociale Verzekeringsbank, de Belastingdienst, het Hoogheemraadschap, de gemeentelijke belastingen en het UWV worden automatisch ingelicht. 
 

Financiële en administratieve afhandeling van overlijden

Na de uitvaart moeten een aantal financiële en administratieve zaken geregeld worden zoals:
•    Bij de notaris nagaan of er een testament is. Afhankelijk daarvan wordt bepaald hoe de erfenis verdeeld gaat worden. Als er geen testament is wordt de erfenis verdeeld naar de wettelijke regeling.
•    Bij banken en verzekeraars in kaart brengen en bespreken wat de financiële gevolgen van het overlijden zijn. 
•    Het opzeggen van abonnementen en het beëindigen van contracten of de tenaamstelling hiervan wijzigen.
•    Als laatste moet u een beslissing nemen over het wel of niet aanhouden van social media. 

U ontvang van ons een praktisch en overzichtelijk boekje waarin dit allemaal beschreven is. Tevens kunnen wij een account voor u aanmaken waarmee u alles online kunt regelen en de voortgang bewaken.

In de volgende stap leest u meer over de onderwerpen die in het eerste contact met u aan de orde komen. 

Contact met Koolhof Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!