Wie zijn wij

Koolhof Uitvaartverzorging

Wij zijn een klein bedrijf waardoor persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. Wij werken samen in een team van vrouwen en zijn goed op elkaar ingespeeld.

Werkend vanuit dezelfde visie brengt ieder van ons als mens ook haar eigenheid mee. Een uitvaart wordt in principe van begin tot eind door één van ons geregeld. 

Wij kennen de regio, de lokale gewoonten en de mogelijkheden goed en hebben intensieve contacten met uitvaartcentra, kerken, begraafplaatsen en crematoria in de regio. 

Door deze prettige samenwerking kunnen wij breed organiseren en adviseren. Wij zijn trots op ons team van vakvrouwen! 

In 2023 bestaat ons bedrijf 25 jaar! Op 16 april 'vieren' wij dit jubileum met de theatervoorstelling 'DOOR ZONDER JOU' in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. 

Ons team

Paulien 370x390.jpg
Uitvaartbegeleider

Paulien Zwart

Edith 370x390.jpg
Uitvaartbegeleider

Edith Mulder - Bruins

Kartinka-370x390.jpg
Uitvaartbegeleider

Katinka Kremer

Herma-370x380.jpg
Uitvaartbegeleider

Herma van Zalk

Elke uitvaart is voor ons maatwerk

Wij bieden persoonlijke begeleiding bij alles wat er na een overlijden wenselijk en noodzakelijk is. Op een professionele manier, betrokken en met een luisterend oor, zullen wij u gedurende deze moeilijke periode bijstaan. Daarbij houden we continu in de gaten wat u zelf wilt en kunt doen, en wat wij voor u mogen regelen. Zo komen we tot een persoonlijke uitvaart die zowel bij de overledene als de nabestaanden past. U kunt er alles over lezen op de pagina 'Stap voor stap'

Wij begeleiden zowel begrafenissen als crematies. Wij hebben ervaring in het begeleiden van een grote diversiteit aan uitvaarten; van klein en intiem tot uitvaarten met vele bezoekers, uitvaarten met militaire eer of een afscheid waarbij iemand zijn/haar lichaam ter beschikking heeft gesteld aan de wetenschap. Wij zijn niet verbonden aan bepaalde leveranciers maar u heeft de vrijheid om te kiezen wat bij u past.

Wil u meer weten over onze werkwijze? Koolhof Uitvaartverzorging denkt graag met u mee. 

book.svg
Kinderen betrekken bij een uitvaart

Wij besteden speciale aandacht aan kinderen en kleinkinderen. Hen betrekken bij het afscheid door te vertellen wat er gaat gebeuren op een manier die bij hun leeftijd past. Kinderen willen serieus genomen worden en weten wat er aan de hand is. Dit is belangrijk voor hun rouwproces en verdere ontwikkeling. Kinderen kunnen vaak meer aan dan wij denken, juist als ze niet buitengesloten worden.

book.svg
Uitvaarten van baby's, kinderen en jongeren

Het begeleiden en verzorgen van uitvaarten van pasgeborenen, kinderen en jongeren is een specialisme van ons. Het overlijden van een kind is niet te bevatten en het verdriet allesoverheersend. Dan is het van het grootste belang om goed naar ouders te luisteren en te kijken. En om alle tijd te nemen om hen met zorg en aandacht te ondersteunen.

book.svg
Betrekken van mensen met dementie

Steeds vaker krijgen wij te maken met nabestaanden met dementie. Daarom hebben we de training ‘Dementievriendelijke uitvaartzorg’ gevolgd. Wij zijn overtuigd van het belang dat mensen met dementie betrokken moeten worden bij een afscheid! We richten ons daarbij voornamelijk op wat voor iemand nog wel mogelijk is. Dat is vaak veel meer dan gedacht wordt!

Jubileum Koolhof Uitvaartverzorging 1998 - 2023

Koolhof Uitvaartverzorging bestaat 25 jaar. Josée Koolhof startte in 1998 haar uitvaartonderneming. Zij behoorde tot de eerste groep vrouwen die zich richtten op de vernieuwing in de uitvaartbranche. Kenmerkend voor haar bedrijf was kleinschalig, onafhankelijk, maatwerk en persoonlijke begeleiding. 

Uitvaartvernieuwers

De nieuwe manier van werken sprak velen aan. De stijl van uitvaarten werd herkenbaar en haar bedrijf werd daardoor een bekend gezicht bij vele families in Deventer en wijde omgeving. Sinds 2019 geniet Josée van haar pensioen en wordt het bedrijf voortgezet door een team van vakvrouwen. 

Betrokkenheid

In de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd. Door het meer betrekken van naasten in het afscheidsproces, specifiek aandacht voor kinderen, mensen met een beperking of dementie zien wij de taak van uitvaartleider steeds meer veranderen van organisator naar coach. Ook de complexiteit van de samenstelling van de groep naasten vraagt steeds meer van ons inlevingsvermogen.

Keuzemogelijkheden

De mogelijkheid om persoonlijke keuzes te maken bij bijvoorbeeld het verzoergen van de overledene, de opbaring, de kennisgeving, kisten of vervoer zijn enorm toegenomen. In plaats van de traditionele uitvaartlocatie wordt vaker gekozen voor een alternatieve locatie in de sfeer die past bij de overledene of de nabestaanden. 

Jubileum

Onze dankbaarheid is groot voor het vertrouwen dat wij ontvingen van alle families voor wie wij er mochten zijn in een moeilijke periode van hun leven. Zondagmiddag 16 april ‘vieren’ wij ons jubileum met de theatervoorstelling ‘DOOR ZONDER JOU’ in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. 

 

Wij nodigen u van harte uit, Herma, Paulien en Katinka

Wilt u persoonlijk met ons kennis maken?

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende afspraak!