Uitvaartwensen

Uitvaartwensen

 

Het is niet zo vanzelfsprekend om over je eigen uitvaartwensen na te denken. Toch kan het prettig en geruststellend zijn om één en ander te bespreken. Steeds vaker voeren wij voorgesprekken om uitvaartwensen te bespreken. Vaak met mensen die ongeneeslijk ziek zijn, maar ook als er geen overlijden verwacht wordt. Het bekend zijn van uitvaartwensen kan degenen die achterblijven ondersteunen wanneer de uitvaart geregeld moet worden en troostend voor hen werken.

 

Uitvaartwensen Deventer

Wij kunnen met u in gesprek gaan over wat er wat er kan en mag. Wat wij vaak te horen krijgen is: “doe maar zoals het hoort”. Maar wat hoort er dan? En waarom? Eigenlijk is er geen vaststaand protocol voor uitvaartwensen. Na wat verder praten komen we er vaak op uit dat mensen een uitvaart willen die ‘past’. Een uitvaart in de sfeer van wie u was en waar nabestaanden troost uit kunnen putten. Een uitvaart die een mooie herinnering zal zijn voor degenen die zonder u verder moeten. Het gesprek en de uitvaartwensen kunnen wij voor u vastleggen en als u wilt ontvangt u daarbij een overzicht van de te verwachten kosten.

 

Wensenboekje Deventer

Voor het vastleggen van uw uitvaartwensen hebben wij ook een wensenboekje beschikbaar. U kunt het wensenboekje kosteloos bij ons aanvragen. Het uitvaartwensenboekje is rechtsgeldig als het voorzien is van de datum, plaats en handtekening. Het kan dan thuis op een vaste plaats bewaard worden of naar ons toegestuurd worden. Wij bewaren het dan voor u. Zorg er wel voor dat de persoon die de uitvaart gaat regelen weet waar het wensenboekje te vinden is.

 

Uitvaartwensen bespreken

Ons advies is om dit boekje ook te bespreken met naasten. Zo kan ook het hoe en waarom achter sommige uitvaartwensen duidelijk worden. Immers, als een naaste overlijdt en je moet ineens de uitvaart regelen dan kan het fijn zijn te weten dat de keuzes die je maakt overeenkomen met de wensen van de overledene. 

Ook is het mogelijk om een afspraak met ons te maken, voorafgaand aan het op papier zetten van uw uitvaartwensen of juist nadat het uitvaartwensenboekje is ingevuld. Een van ons komt graag vrijblijvend bij u langs voor een gesprek om te vertellen over de keuzemogelijkheden die er zijn. Ook is het een mooie gelegenheid om met één van ons en ons bedrijf kennis te maken.

Mocht u ons willen spreken over het vastleggen van uitvaartwensen en/of het invullen van een wensenboekje in Deventer en omstreken? Neem dan gerust contact op met Koolhof Uitvaartverzorging, wij ondersteunen u graag! 

In de volgende stap leest u meer over het melden van een overlijden

Contact met Koolhof Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over onze diensten of vrijblijvend contact?

Vul gerust het onderstaande formulier in!