DOOR ZONDER JOU

 

Theatervoorstelling door

Theater Boven Water

 

 

 

Zondag 16 april 2023

van 14.30 - 16.30 uur

Klooster Nieuw Sion

Vulikerweg 6 in Diepenveen

Kaarten : € 12,50 incl. kopje koffie of thee

(per reservering wordt € 0,25 transactiekosten in rekening gebracht)

Reserveer hier uw ticket

Koolhof Uitvaartverzorging viert 25-jarig jubileum met theatervoorstelling

Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Hoe je  hier mee omgaat, is voor iedereen verschillend. Je ervaring delen met elkaar maakt dat je je gehoord en gezien voelt.

Voorstelling 'Door Zonder Jou'

Ter ere van ons jubileum hebben wij Theater Boven Water uitgenodigd om de voorstelling ‘DOOR ZONDER JOU’ te spelen. Deze voorstelling is een eerbetoon aan de verhalen van mensen die verlies ervaren hebben. Op een ontspannen, speelse en creatieve manier zal verlies in verschillende gedaantes 'voorbijkomen'. De hoofdrol is weggelegd voor het (samen) (be) leven! Uit eerdere voorstellingen hebben mensen aangegeven dit als ‘een cadeautje’ te ervaren.

Kom kijken, kom delen; Wij spelen!

Theater Boven Water maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Deze eervolle ‘vertaling’ van het verhaal in creatieve kunstvormen maakt dat zowel de verteller als de andere mensen in het publiek er thema’s uit hun eigen leven in kunnen herkennen. Het verhaal wordt ‘universeel’, krijgt (ook) betekenis voor anderen en dit werkt doorgaans verbindend, helend en biedt een stukje troost! Alles ontstaat in het moment, niets is vooraf ingestudeerd. 

De spelleider nodigt je van harte uit om jouw ervaringen in een kort vraaggesprek te delen. Direct daarna spelen acteurs en muzikanten 'terug' wat er is verteld. Muziek, spel, beweging, zang en poëzie zullen de essentie zichtbaar, hoorbaar en voelbaar maken. Hierbij geldt dat je een verhaal mag delen…, maar het hoeft niet. Voel je vrij om alleen te komen kijken en luisteren.

Kortom, verhalen over rouw en verlies worden gedeeld en gespeeld, maar zeker ook over liefde humor, troost en geluk... En alles wat daartussen zit!

Wij hopen dat velen deze bijzondere voorstelling met ons komen ervaren!

chat-bubble.svg
Reacties op eerdere voorstellingen:

"Jullie pakken heel gevoelige thema's op en maken daar draagbare ervaringen van!"

 

"Met een mix van humor, zang en mooie teksten wordt aan nabestaanden een warm cadeautje teruggegeven."

chat-bubble.svg
Reacties op eerdere voorstellingen:

"We twjfelden heel erg of we zouden gaan. We hadden ons voorgenomen in de pauze te vertrekken als het 'niks' of te emotioneel zou zijn. Ik vond het echter een respectvolle improvisatievoorstelling, waar je vrijblijvend je verhaal mag doen, zodat de mensen op toneel er hun creatieve improvisatie van kunnen maken. Ze hebben een frisse kant op mijn eigen gebeurtenis belicht, die ik zelf niet bedacht zou hebben."

chat-bubble.svg
Reacties op eerdere voorstellingen:

"Toen het begon dacht ik: 'Wat is dit nou?', na even kijken zat ik er middenin. Wauw,... wat een emotie en wat knap dat je als persoon zo je eigen verhaal durft te vertellen. Lachen en huilen,... gebracht door mooie mensen. Echt een aanrader!"

Heeft u vragen over de voorstelling?

Neem gerust contact met ons op!